Forum forum o j-rocku Strona Główna
FAQ Profil Szukaj Użytkownicy
Grupy

Prywatne Wiadomości

Rejestracja Zaloguj
Galerie
Przepis na Sushi
Zobacz poprzedni temat | Zobacz następny temat >

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
forum o j-rocku > Japońska Kuchnia

Autor Wiadomość
Niana_h&a+m&a
Hematolog


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 1021
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z twojej wyobraźni

   

Przecie sushi na zimno sie podaje! A jak ci nie smakowało to wiesz, nie mamy się czego czepiać. Tak jak ja nie lubie schabowych, tak ty może nie lubisz sushi.
Post Sob 14:39, 13 Mar 2010
 Zobacz profil autora
Rosses
Prayer


Dołączył: 02 Mar 2010
Posty: 364
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Miasto Rozpusty

   

no ba zawsze to mówię
Post Sob 14:41, 13 Mar 2010
 Zobacz profil autora
Mijoshi
Prison


Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 274
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z kłębku myśli wampira

   

No racja... ale to na początku było ciepłe O.o
Post Sob 14:48, 13 Mar 2010
 Zobacz profil autora
Rosses
Prayer


Dołączył: 02 Mar 2010
Posty: 364
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Miasto Rozpusty

   

hahahahhahahahahhahhah
nie wyobrażam sobie zjeść ciepłego sushi, porzygałabym się
Post Sob 14:53, 13 Mar 2010
 Zobacz profil autora
Niana_h&a+m&a
Hematolog


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 1021
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z twojej wyobraźni

   

Sushi było ciepłe, bo ryż był gotowany... ==
Post Sob 14:58, 13 Mar 2010
 Zobacz profil autora
Mijoshi
Prison


Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 274
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z kłębku myśli wampira

   

No pewnie tak, ja to , że ciepłe było, to wiem od siostry a wypytywać nie chciałam.
Post Sob 15:01, 13 Mar 2010
 Zobacz profil autora
Rosses
Prayer


Dołączył: 02 Mar 2010
Posty: 364
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Miasto Rozpusty

   

trzeba było odczekać a nie gorące wpi *****
Post Sob 15:01, 13 Mar 2010
 Zobacz profil autora
Mijoshi
Prison


Dołączył: 02 Paź 2009
Posty: 274
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Z kłębku myśli wampira

   

Rosses =.= Ona musiała, bo się założyłyśmy, że zje i chciała mieć to z głowy. A ja się na nią gapiłam spokojnie herbatkę popijając. Poza tym, pierwszy raz to coś jadłyśmy.
Post Sob 15:03, 13 Mar 2010
 Zobacz profil autora
Rosses
Prayer


Dołączył: 02 Mar 2010
Posty: 364
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Miasto Rozpusty

   

spoko
moja koleżanka codziennie coś japońskiego je
Post Sob 15:05, 13 Mar 2010
 Zobacz profil autora
Niana_h&a+m&a
Hematolog


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 1021
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z twojej wyobraźni

   

PozazdrościĆ... Ja prosze mamę o onigiri juz od dawna i nico... ale zrobimy jeszcze w tym roku, zrobimy...
Post Sob 15:31, 13 Mar 2010
 Zobacz profil autora
Rosses
Prayer


Dołączył: 02 Mar 2010
Posty: 364
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: Miasto Rozpusty

   

no fajnie, jak zawsze coś ugotuje to mi przyniesie albo jak do niej ide to tez mi gotuje
Post Sob 16:15, 13 Mar 2010
 Zobacz profil autora
Hikaru
Anestezjolog


Dołączył: 01 Gru 2007
Posty: 1476
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Pudełko na kredki

   

Uwielbiam sushi. Zwłaszcza z krabem!
U nas w Olsztynie jest super sushi bar, ale obsługa... strasznie niemiła. Odechciewa się tam chodzić.


Wyczytałam w Internecie, że do onigiri zwykły ryż z torebki się nie nadaje. Bo się nie klei. A figa! Ostatnio zrobiłam onigiri na słodko i wyszło :3 Miałam wszystkie składniki, prócz tego cholernego ryżu, więc użyłam zwykłego. Opłukałam kilka razy, wsypałam do garnka i zalałam wodą jakieś 5 cm ponad ryż. Wyszło :3


Ostatnio zmieniony przez Hikaru dnia Sob 16:29, 13 Mar 2010, w całości zmieniany 1 raz
Post Sob 16:27, 13 Mar 2010
 Zobacz profil autora
Kiyoko Ichigo
Ghost


Dołączył: 23 Wrz 2008
Posty: 616
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Zakład Pogrzebowy

   

ludzie, nie jedzcie sushi z Biedronki (ani innego supermarketu), ohyda...
Post Sob 17:21, 13 Mar 2010
 Zobacz profil autora
messlady
Embryo


Dołączył: 18 Kwi 2010
Posty: 35
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: z nienacka ;)

   

oh, sushi.. uwielbiam w każdym wydaniu! odkąd zaczęłam je sama robić dodaję nori i sos sojowy do wielu innych potraw z ryżem. mniam Wesoly

i mogę się jeszcze pochwalić, że jak byłam ostatnio w sushi-barze z przyjaciółką, to stwierdziła, że moje domowe lepsze xD

z mojego doświadczenia wynika, że im tańszy ryż tym lepszy xD dobrze się klei i jest smaczny i w portfelu zostaje sporo.
jeśli chodzi o sos to polecam gotowy (tam już jest ocet i sos sojowy; nie pamiętam ile kosztuje..)
poza tym warto jeszcze gotowe sushi pomoczyć w sosie sojowym i dodać odrobinkę wasabi (albo zwykłego chrzanu od biedy..) i marynowanego imbiru
i polecam jeszcze wsadzić do środka ogórka, albo jakieś inne soczyste warzywo, albo szczypiorek - wtedy nie będzie takie mdłe.

powodzenia w kulinarnych zmaganiach Wesoly
Post Nie 19:31, 18 Kwi 2010
 Zobacz profil autora
Niana_h&a+m&a
Hematolog


Dołączył: 28 Gru 2009
Posty: 1021
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 1/5
Skąd: z twojej wyobraźni

   

No, z onigiti to wiem, że składniki jak do suchi oprusz farszu, bo on to jakaś śliwka z tuńczykiem, czy cos takiego wyczytałam O.o" A u nas w Gdańsku to przy Długiej z 2 czy 3 bary sushi są. Raz w jednym tylko jadłam. Więcej nie musze kosmicznych cen płacić, bo sama umiem zrobić ^^ A co do obsługi... to raczej nijaka. Robią swoje i tyle. Ale ważne, ze jest^^
Post Pon 16:46, 19 Kwi 2010
 Zobacz profil autora

Napisz nowy temat Odpowiedz do tematu
Forum Jump:
Skocz do:  
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4  Następny
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa).
Obecny czas to Pią 3:14, 25 Maj 2018
  Wyświetl posty z ostatnich:      


fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB: © 2001, 2002 phpBB Group
Template created by The Fathom
Based on template of Nick Mahon
Regulamin